След по-малко от месец ежегодният фестивал Октоберфест най-накрая ще се проведе

...
След по-малко от месец ежегодният фестивал Октоберфест най-накрая ще се проведе
Коментари Харесай

Преди Октоберфест: Разходите за производството на бира растат, цената ѝ също

След по-малко от месец ежегодният фестивал " Октоберфест " най-сетне ще се организира още веднъж тази есен В Мюнхен след двегодишно спиране поради коронавирус пандемията. Празненствата ще се проведат без ограничавания от 17 септември до 3 октомври.

За пивоварните Октоберфест значи повече облаги за бизнеса. Но повишението на цените на газа, както и увеличените разноски за съставки като хмел и малц, породени от войната в Украйна, провокират опасения тази година.
Лятото е прексрасно, има време за бира и благоприятни условия да се срещнем с другари на терасата. В същото време, макар че небето е слънчево, над пивоварната промишленост се струпват тъмни облаци. Очертава се енергийна рецесия, което значи, че сега вършим обилни мерки при обстановка на дефицит на газ.
Улрих Бине, представител на пивоварна

Компаниите се приготвят за трикратно нарастване на разноските за газ и електрическа енергия. Те усилват производството, доколкото могат, и сменят работещото на газ съоръжение, с бензиново.  

" Миналата година към този момент имахме доста нарастване на разноските. След началото на рецесията в Украйна - още веднъж. Става дума за двукратно, трикратно нарастване на разноските за газ и електрическа енергия. Това се отразява освен върху цената на силата, а на цялата верига на доставки. Многократните стъклени бутилки, нарастнаха с 80% от април насам. Малца, се подвигна двойно ", споделя Бине.

Цените доближиха исторически висоти от над 600-700 евро. Производителите не са виждали такива числа до момента.

Литър бира ще коства сред 12,60 и 13,80 евро тази година, което е с към 15% повече спрямо 2019 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР